Hva kan en smartklokke gjøre uten telefon?

Hvad kan et smartwatch gøre uden en telefon?
Smartklokker har utviklet seg mye de siste årene. Med avanserte funksjoner som GPS, pulsmåling og treningssporing er de ikke lenger bare en klokke. Men hva om du ikke har telefonen i nærheten? Kan en smartklokke fortsatt fungere uten den? Svaret er ja. I denne bloggen skal vi se nærmere på hva en smartklokke kan gjøre uten telefon.

Ringe og sende meldinger uten telefon


Smartklokken kan ringe og sende SMS på samme måte som telefonen, men vanligvis må du ha telefonen i nærheten for å kunne gjøre det. Noen smartklokker leveres imidlertid nå med LTE-tilkobling, noe som betyr at de er utstyrt med en mobilradio slik at de kan fungere uten oppkobling. Dermed kan du ringe og sende SMS direkte fra klokken uten å måtte ha med deg telefonen.

Overvåk helse og kondisjon


Smartklokker er de ultimative helse- og treningsmålerne. Enten du teller skritt eller logger kilometer, kan mange klokker måle aktivitetsnivå, puls og andre treningsmålinger. Du trenger ikke telefonen for å registrere og følge med på treningen, for de fleste smartklokker har innebygde sensorer som GPS, pulsmåling og vanntetthet. Noen kan til og med ta EKG uten telefonen, så hvis du er på utkikk etter en treningskompis, vil smartklokken din hjelpe deg.

Lytt til musikk


Musikk er en god motivasjonsfaktor, spesielt under trening. På de fleste smartklokker kan du strømme musikk direkte fra den innebygde musikkappen, slik at du kan lytte til favorittlåtene dine uten telefonen. Hvis du har din egen musikksamling, er det ingen grunn til bekymring, de fleste smartklokker har nok lagringsplass til å lagre favorittlåtene dine.

Betale for kjøp


Smartklokkebetaling blir stadig mer populært. Du kan enkelt betale med klokken din via Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay. Denne funksjonen kommer godt med når du er ute på joggetur og vil kjøpe noe å drikke eller snacks fra automaten uten å måtte ta med deg telefon og lommebok.

Installere apper


Du kan installere apper på smartklokken uten å måtte koble til telefonen. Det kan dreie seg om alt fra enkle spill til avanserte wearables som lar deg styre smartenheter i hjemmet. Tilgangen på tredjepartsapper gjør at mulighetene for funksjonalitet er uendelige.


En smartklokke uten telefon kan likevel utføre mange av funksjonene du trenger en telefon til. Med de nødvendige innebygde tilkoblingsmulighetene og mange tilgjengelige sensorer er en smartklokke alt du trenger for å holde deg underholdt, oppkoblet og motivert gjennom dagen. Det er ingen tvil om at smartklokker er fremtiden innen bærbar teknologi, og etter hvert som de utvikler seg, vil de bli stadig mer funksjonelle og kompakte, noe som vil gi deg et helt nytt nivå av bekvemmelighet.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.