Slik sporer du søvn på Apple Watch

sleep tracking with apple watch

Føler du deg ofte trøtt selv etter en hel natts søvn? Er du nysgjerrig på søvnmønsteret ditt og ønsker å forbedre søvnkvaliteten? Da trenger du ikke lete lenger enn til din trofaste Apple Watch! Med sin avanserte teknologi kan Apple Watch hjelpe deg med å holde oversikt over søvnen din og gi deg innsikt i søvndataene dine. I denne guiden tar vi deg gjennom alt du trenger å vite om søvnregistrering med en Apple Watch.

Da Apple lanserte sin første iWatch i begynnelsen av 2025, tilbød den faktisk ikke søvnmåling. Det var først da alle de andre merkene, som Samsung Watch, Garmin og Fitbit, begynte å konkurrere med Apple på dette området, at de ombestemte seg. Og i 2020 kom funksjonen først til Apple Watch med den nye watchOS 7, om enn i en mye mer primitiv form enn hos konkurrentene.

Men siden watchOS 9 ble lansert sammen med iOS 16, kan du få mye bedre og mer omfattende søvnsporing. Den nye oppdateringen inneholder nå stadig mer informasjon, for eksempel om søvnstadier fordelt på våken tilstand, tid i REM-søvn, kjernesøvn og dyp søvn.

Kan du spore søvn med alle Apple Watch-modeller?

For å kunne spore søvnen din må du ha en av følgende modeller:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE (2020)
  • Apple Watch SE (2022)
  • Apple Watch Ultra


Som sagt trenger du Apple Watch med watchOS 9 for å få tilgang til alle de flotte funksjonene Apple har i sin Apple Watch. Apple Watch Series 3 tilbyr også noe søvnsporing, men ikke på samme nivå, og siden den modellen ikke er kompatibel med OS 9, trenger du minst Apple Watch Series 4.

Slik sporer jeg søvnen min med Apple Watch

Hvis du vil følge med på søvnen din på Apple Watch, må du sette klokken til å fokusere på søvn eller opprette søvnplaner. I "Sleep"-appen på Apple Watch kan du opprette søvnplaner.
Apple Watch sporer søvnen din basert på søvnplanen du har opprettet, men du kan også slå på søvnfokus manuelt. Du må imidlertid spore søvnen din i minst 4 timer per natt for å få noen søvndata.
Du kan også enkelt opprette flere ulike tidsplaner, for eksempel en for hverdager og en for helger.

Hva kan jeg angi i søvnplanen?

For hver tidsplan du oppretter, kan du angi et søvnmål. Dette er hvor mange timers søvn du ønsker å oppnå, og så kan de se om du faktisk oppnår de timene du har planlagt.
Du kan også angi når du vil legge deg, og deretter få et varsel om at det er på tide å legge seg. Du kan også stille inn når du vil våkne, og Apple Watch vil da forsøke å vekke deg med lyd og vibrasjon når det er på tide å våkne.

Når du har aktivert søvnfokus, begrenses alle andre apper og varsler slik at du ikke blir forstyrret.

Følg disse trinnene på Apple Watch for å konfigurere søvnplanen:

  • Åpne Sleep-appen på Apple Watch
  • Følg instruksjonene på skjermen og angi søvnmål, leggetid og oppvåkningstid.

Når du har stilt inn søvnplanen, trenger du ikke gjøre noe annet enn å ha på deg Apple Watch. Dvalemodus starter automatisk, og ingen lysende skjermer vil forstyrre deg. Bare ikke glem at du også har nok batteri.

Pustefrekvens

Når du sover og har søvnfokuset i gang og Apple Watch samler inn data om søvnen din, vil klokken også registrere pustefrekvensen din. Dette kan være en fin måte å holde oversikt over den generelle helsen din på. Mange vet for eksempel ikke at de lider av søvnapné, og at det er dette som forstyrrer søvnen og gjør at de føler seg uopplagte.

Gjør følgende for å finne respirasjonsfrekvensen din:

  • Åpne Helse-appen på iPhone og bla ned til fanen Pust.
  • Trykk på Pustefrekvens og deretter på Vis flere pustefrekvensdata.

Denne funksjonen er ikke ment for medisinsk bruk.


Sporing av søvnen din med Apple Watch kan hjelpe deg med å forstå søvnmønstrene dine og forbedre den generelle søvnkvaliteten. Ved å følge trinnene som er beskrevet ovenfor, kan du komme i gang med reisen mot bedre søvn. Husk å fortsette å bruke Apple Watch i sengen, analysere søvndataene og gjøre de nødvendige endringene i søvnrutinene for å se positive resultater. Det er på tide å si farvel til urolige netter og hei til en god natts søvn!


Skriv en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.