Finn ut av det: Hvilken Apple Watch har jeg?

Find ud af det: Hvilket Apple Watch har jeg?

Å finne ut nøyaktig hvilken modell av Apple Watch du har, kan være avgjørende av mange grunner, fra feilsøking og hvilke funksjoner som er tilgjengelige, til når du skal kjøpe en helt ny Apple Watch reim. Med en rekke modeller som Apple Watch Ultra 2 og Apple Watch Series 1 til og med Series 9, inkludert SE-utgavene, kan det være utfordrende å identifisere din spesifikke enhet. Apple Watch' IMEI-nummer er en enkel måte å finne denne informasjonen på, da det fungerer som en unik identifikator for modeller med mobilkapasitet. Denne artikkelen bruker IMEI-sjekken sammen med andre metoder for å hjelpe deg med å finne ut hvilken Apple Watch-modell som pryder håndleddet ditt.

Denne guiden tar deg gjennom prosessen, fra hvordan du finner IMEI-nummeret på klokken din, til hvordan du bruker iPhone eller iPad til å identifisere modellen. Vi går også nærmere inn på hvordan du finner modellen ved hjelp av Innstillinger-appen på selve Apple Watch, betydningen av modellnumre og hvor du kan finne mer informasjon på nettet. Denne artikkelen inneholder trinnvise instruksjoner som forenkler identifiseringsprosessen, slik at du får all nødvendig informasjon for å forstå Apple Watch bedre.

Sjekke de fysiske detaljene til Apple Watch

Følg disse praktiske trinnene for å identifisere Apple Watch-modellen din ved hjelp av de fysiske detaljene:

Undersøk baksiden av Apple Watch: Snu Apple Watch og undersøk området rundt sensorringen nøye. Her finner du viktig informasjon inngravert, inkludert serie- og modellnummer. På rene GPS-modeller står det for eksempel vanligvis "Composite Back" sammen med serien, for eksempel "Series 8". På GPS + Cellular-modeller står det derimot "Ceramic Back" og serienummeret.

Plassering av serienummer: Serienummeret er en viktig identifikator og kan finnes på to steder:

 • Inne i båndsporet: Ta forsiktig av båndet ved å trykke på båndutløserknappen og se i sporet.
 • På baksiden for visse modeller: På Apple Watch 1. generasjon er serienummeret gravert direkte på baksiden.

Sjekk material og detaljer på urkassen: De ulike modellene har spesifikke materialer og designdetaljer som kan være til hjelp ved identifisering:

 • Apple Watch Ultra 2: Kjennes igjen på den 49 mm store urkassen i naturlig titan, den oransje ringen på Digital Crown og den keramiske baksiden.
 • Apple Watch Series- og SE-modellene: Disse varierer i størrelse og materiale, for eksempel aluminium eller titan, og kan ha tilleggsdetaljer som Ion-X-glass eller safirglass, avhengig av modell.

Ved å se nærmere på disse fysiske egenskapene kan du finne ut hvilken modell av Apple Watch du har. Dette er den enkleste metoden, siden den ikke krever tilgang til noen innstillinger, og kan gjøres ved bare å inspisere klokken. Dette avhenger imidlertid av din evne til å bedømme og fastslå ting som kan være krevende for det blotte øye. Hvis du vil være helt sikker på hvilken modell du har, har vi flere trinn nedenfor.

Bruk iPhone til å identifisere din Apple Watch modell

Følg disse enkle trinnene for å identifisere din Apple Watch-modell ved hjelp av iPhone:

1. Åpne Apple Watch appen: Begynn med å åpne Apple Watch-appen på iPhone. Denne appen er vanligvis installert som standard på alle iPhones som er paret med en Apple Watch.

2. Naviger til Klokkedetaljer:

 • Trykk på fanen Min klokke nederst på skjermen.
 • Velg Generelt fra listen over alternativer.
 • Fortsett med å trykke på Om.

3. Finn informasjon om modellen:

 • I Om delen ser du etter oppføringen som heter Modell. Her ser du et modellnummer som begynner med "A" etterfulgt av fire sifre (f.eks. A2094).
 • Legg merke til dette modellnummeret, da det er avgjørende for å identifisere Apple Watch-modellen din.

4. Se tabellen med modellnumre: Bruk tabellen i innholdet nedenfor til å matche modellnummeret du har funnet, med tilhørende Apple Watch-serie og størrelse. For eksempel:

 • A1802 tilsvarer Apple Watch 1. generasjon, 38 mm.
 • A2094 er knyttet til Series 5 GPS + Cellular, 40 mm.

På denne måten kan du raskt finne ut hvilken serie og hvilke funksjoner din Apple Watch har, uten at du trenger å ha den fysiske klokken til stede. I tillegg har Apple Watch-appen funksjoner for å tilpasse klokkeinnstillingene og installere nye apper, noe som gjør den til et allsidig verktøy for å administrere enheten.

Identifisere Apple Watch ved hjelp av innstillingsappen

Følg disse trinnene for å identifisere din Apple Watch-modell ved hjelp av Innstillinger-appen:

1. Åpne Innstillinger-appen:

 • Trykk på Digital Crown på Apple Watch for å vise startskjermen.
 • Trykk på Innstillinger ikonet, som ligner et tannhjul.

2. Naviger til Generelt > Om:

 • Bla nedover og velg Generelt.
 • Trykk på Om for å få tilgang til detaljert informasjon om Apple Watch.

3. Finn informasjon om modell og IMEI:

 • I Om delen finner du modellnummeret, som er en 5-sifret alfanumerisk kode som begynner med "A". A1977 indikerer for eksempel en Apple Watch Series 4.
 • Hvis Apple Watch støtter GPS + Cellular, vises også IMEI-nummeret her, noe som er viktig for mobiltjenesten og unik identifikasjon.

4. Se tabellen med modellnumre:

Bruk modellnummeret til å slå opp i tabellen i artikkelen for å finne den nøyaktige serien og spesifikasjonene til din Apple Watch. Series 8-modellene omfatter for eksempel blant annet A2770, A2771 og A2772.

Ved å følge disse trinnene kan du enkelt finne ut hvilken modell Apple Watch du har direkte fra selve enheten, noe som sikrer nøyaktig identifikasjon uten behov for eksterne enheter.

Forstå Apple Watch modellnumre

Det er viktig å forstå modellnumrene på Apple Watch for å kunne identifisere enhetens spesifikke funksjoner og egenskaper. Slik kan du tyde disse numrene:

 • Identifisering av modellnummer: Hver Apple Watch har et unikt modellnummer som tilsvarer serien og de spesifikke funksjonene. Apple Watch Ultra 2 har for eksempel modellnummer A2986 for Nord-Amerika, Europa og Asia-Stillehavsområdet, og A2987 for Kina. På samme måte identifiseres Apple Watch Series 9 med A2978 for 41 mm urkasse og A2980 for 45 mm urkasse.
 • IMEI-nummerverktøy: For GPS + Cellular-modeller gir IMEI-nummeret viktig informasjon. Denne unike identifikatoren bidrar ikke bare til å bekrefte modellen, men inneholder også informasjon om nettverket og produksjonslandet. Det er avgjørende for tjenester som å låse opp enheten eller blokkere den i tilfelle tyveri.
 • Sikkerhet og personvern: Hold alltid IMEI-nummeret ditt konfidensielt for å hindre uautorisert bruk. IMEI-nummeret er avgjørende for å blokkere eller låse opp enheten og dermed sikre Apple Watch-sikkerheten.

Ved å forstå disse identifikatorene kan du enkelt få tilgang til detaljert informasjon om Apple Watch, noe som øker både bruken og sikkerheten.

Konklusjon

I denne artikkelen har vi gått gjennom hvordan du identifiserer Apple Watch-modellen din ved hjelp av en rekke metoder, fra å undersøke baksiden av enheten for å finne viktige detaljer til å bruke iPhone og Apple Watch' egen innstillingsapp. Ved å følge de skisserte trinnene har du nå kunnskapen og verktøyene som er nødvendige for ikke bare å forstå, men også å formulere detaljene i Apple Watch-modellen din. Dette gir deg ikke bare en bedre brukeropplevelse, men også verdifull informasjon som er relevant for feilsøking, utforsking av funksjoner og vurdering av fremtidige oppgraderinger. Hvis du for eksempel ønsker å kjøpe en ny Apple Watch Ultra reim, kan du nå identifisere hvilken versjon du har og finne riktig størrelse.

Til slutt vil jeg si at utforskningen av Apple Watch-modellnumrene og nytten av IMEI-nummeret har gitt deg en hel del innsikt i enhetens identitet og funksjoner. Med denne informasjonen er du bedre rustet til å ta i bruk det teknologiske vidunderet du har rundt håndleddet. Betydningen av å beskytte IMEI-nummeret ditt kan ikke overdrives, og det er et viktig skritt på veien mot å sikre enhetens sikkerhet. Enten det er første gang du setter deg inn i Apple Watch-verdenen, eller om du er en erfaren bruker som ønsker å bli bedre kjent med Apple Watch, har trinnene i denne veiledningen banet vei for en mer informert og berikende Apple Watch-opplevelse.

Vanlige spørsmål og svar

1. Kan jeg bruke IMEI-nummeret til å finne Apple Watch?

Nei, IMEI- og serienummeret til Apple Watch kan bare bekrefte eierskapet når enheten er gjenopprettet. Apple tilbyr ikke en tjeneste for å spore eller lokalisere tapte enheter eller deres nåværende brukere ved hjelp av disse numrene.

2. Hvordan finner jeg ut hvilken modell min Apple Watch er?

Følg disse trinnene for å finne ut hvilken Apple Watch-modell du har: Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på fanen Min klokke og deretter på Generelt > Om. Se etter feltet Modell, som viser et artikkelnummer som begynner med "M". Trykk på Modell-feltet for å se hele modellnummeret, og sammenlign det med Apples modelliste for å finne ut hvilken modell klokken din tilhører.

3. Finnes det en IMEI-sjekker tilgjengelig via Apple?

Ja, Apple tilbyr en måte å sjekke IMEI-nummeret på. Gå til appleid.apple.com, logg inn med Apple-ID-en din, gå til Enheter-delen og velg enheten din. Her kan du se serienummeret og IMEI/MEID-nummeret.

4. Hvilken informasjon gir serienummeret til en Apple Watch?

Serienummeret til en Apple Watch er avgjørende for å identifisere den spesifikke modellen av klokken din. Det er også viktig for å kunne benytte garantier eller forsikringer, da disse ofte er knyttet til enhetens serienummer.

Fullstendig liste over Apple Watch-modellnumre etter serie

For første gang på internett har vi laget en uttømmende liste over alle Apple Watch-modellnumre og organisert dem etter serie i synkende rekkefølge etter lansering. Dette er gjort slik at du kan finne all informasjonen du trenger på ett sted. Det er imidlertid verdt å merke seg at modellnumrene varierer noe fra region til region. Dette er ikke uvanlig i teknologiverdenen, men det kan skape forvirring for kunder som kanskje har kjøpt enheten i utlandet og deretter tatt den med hjem eller bestilt den fra et annet land på nettet. I listen nedenfor er modellnumrene for de ulike Apple Watch-seriene primært knyttet til den europeiske regionen, og den regionale fordelingen er som følger: Nord-Amerika, Europa, Asia-Stillehavsområdet og Kina.

For å gjøre det hele enda mer komplisert er modellnumrene i de senere Apple Watch-seriene ikke bare basert på klokkestørrelse eller tilkoblingsmuligheter, men også på spesialutgaver, for eksempel Apples samarbeid med Hermés og Nike, samt om klokken er produsert i rustfritt stål eller titan.

Så selv om denne listen er uttømmende, bør leserne ha disse variasjonene i bakhodet, og kanskje ty til de andre måtene å finne ut hvilken Apple Watch du har listet opp ovenfor.

Apple Watch Serie 1

 • A1802 (38 mm)
 • A1803 (42mm)

Apple Watch Serie 2

 • A1757 (38mm)
 • A1758 (40mm)

Apple Watch Serie 3

 • A2291 (38mm)
 • A2292 (42mm)

Apple Watch Serie 4

 • A1977 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1978 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1975 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
 • A1976 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 5

 • A2092 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2093 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2094 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
 • A2095 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 6

 • A1860 (38mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
 • A1861 (42 mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 7

 • A2473 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2474 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2476 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular
 • A1861 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 8

 • A2770 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2771 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2773 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular
 • A2775 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 9

 • A2978 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2980 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2982 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular
 • A2985 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular

Apple Watch SE Serien (2. generation)

 • A2722 (40 mm) - Apple Watch Series SE (2. generation) GPS
 • A2723 (44 mm) - Apple Watch Series SE (2. generation) GPS
 • A2725 (40mm) - Apple Watch Series SE (2. generation) GPS + Cellular
 • A2724 (44 mm) - Apple Watch Series SE (2. generation) GPS + Cellular

Apple Watch Ultra

 • A2684 (49 mm) - Apple Watch Ultra GPS + Cellular

Apple Watch Ultra 2

 • A2986 (49mm) - Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular

Skriv en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.