Xplora smartklokke-guide: Alt du trenger å vite

Xplora smartwatch Guide: Alt hvad du behøver at vide

Xplora smartwatch

Vurderer du å kjøpe en smartklokke eller kanskje en mobiltelefon til barnet ditt? Da er dette et godt alternativ!

I denne korte guiden vil vi vise deg hvorfor dette nye og litt obskure merket er et godt alternativ til å kjøpe en ny telefon eller smartklokke til barnet ditt - så følg med!

Hva er en Xplora?

En Xplora smartklokke, eller mobilklokke som den også kalles, er en smartklokke designet for barn (og foreldre).

Xplora ble grunnlagt i Norge i 2016 og har siden starten hatt som mål å introdusere barn og unge for ansvarlig bruk av teknologi, oppmuntre til bevegelse og eventyr og gi foreldre trygghet når barna er ute i verden.

Selskapet har vokst raskt siden den gang og er blitt markedsleder på sitt felt med mer enn én million brukere over hele verden.

En Xplora-klokke er en smartklokke som introduserer barnet ditt for teknologi og digitale medier på en ansvarlig måte. Dette kan være bra fordi du ønsker at barnet ditt skal bli kjent med teknologien i den moderne verden, men samtidig vil du beskytte det mot de negative sidene ved sosiale medier og andre digitale plattformer.

Xplora er dessuten designet spesielt for bruk av barn, og tåler derfor lek og slitasje som vanlige smartklokker ikke gjør. En Xplora-klokke er laget for å brukes av barnet ditt hver dag, og oppmuntrer til fysisk aktivitet og bevegelse.

Hva gjør en Xplora?

Nå som du vet hvordan Xplora skiller seg fra andre smartklokker, vil du kanskje vite hva den faktisk gjør.

Klokken er som nevnt designet for å brukes av barn, men den har også mye å by på for foreldre. Det er rett og slett en familieklokke. Det finnes flere ulike modeller i Xplora-serien med forskjellige funksjoner og alternativer, men det som forener dem alle, er dette:

Begrenset kontakt med omverdenen: Enten det er en X6Play eller XGO3, er klokken helt frakoblet fra internett og sosiale medier. Det betyr at du som forelder kan være trygg på at barnet ditt ikke utsettes for de mer negative sidene ved sosiale medier og internett uten at du vet om det, noe som ikke er tilfelle med en mobiltelefon eller en vanlig smartklokke. Denne strategisk plasserte kontakten betyr imidlertid ikke at klokken er avskåret fra kommunikasjonsmuligheter, men du kan via en foreldreapp bestemme hvilke personer barnet ditt skal kunne kontakte. Klokken lar deretter barnet ringe eller sende talemeldinger til disse kontaktene - enkelt og sikkert. Med foreldreappen kan du også slå av klokkens funksjoner i skoletiden for å unngå at barnet blir distrahert.

Sikkerhet både når det gjelder GPS og data: Med foreldreappen kan du også se nøyaktig hvor smartklokken og barnet ditt befinner seg i sanntid, slik at du aldri trenger å bekymre deg. Appen gir deg også mulighet til å angi visse områder, eller "soner", som trygge, slik at du for eksempel får et varsel på telefonen når barnet kommer til skolen, forlater skolen for å gå hjem og når det er hjemme. Den beste og mest perfekte løsningen for å fjerne et stressmoment fra hverdagen.

Når det gjelder informasjon om hvor barnet ditt befinner seg, er det også viktig å føle seg trygg når det gjelder data. All informasjon og kommunikasjon på enheten er derfor kryptert, og all datalagring er i samsvar med GDPR.

Aktiviteter: Xplora oppfordrer også til bevegelse og lek for å finne en god balanse mellom fysisk aktivitet og skjermtid. For å oppnå dette har de laget en aktivitetsplattform som er gratis for alle brukere. Denne plattformen er integrert med klokkens skritteller og forvandler skrittene barnet ditt tar til virtuelle mynter - men denne unike opplevelsen stopper ikke der. Disse myntene kan deretter brukes til å låse opp ulike premier, som å spille spill eller delta i ulike eventyr og aktiviteter - en fin måte å forbinde det å være i bevegelse med noe positivt.


Skriv en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.