Google Pixel Watch 3 gjennomgang: Er det verdt hypen?

Google Pixel Watch 3 Review: Is It Worth the Hype?

Google Pixel Watch 3 har ankommet, og vekker begeistring blant teknologientusiaster og smartklokkeentusiaster. Som den siste iterasjonen i Googles bærbare teknologilinje, lover denne Android-kompatible enheten å heve smartklokkeopplevelsen. Med sin elegante design, avanserte funksjoner og integrasjon med Googles økosystem, har Pixel Watch 3 som mål å få en betydelig innvirkning på det konkurranseutsatte smartklokkemarkedet.

Denne gjennomgangen dykker ned i de viktigste aspektene ved Google Pixel Watch 3 for å avgjøre om den lever opp til sprøytenarkomanen. Vi utforsker den forbedrede designen og skjermen, undersøker ytelsen og smartfunksjonene, og vurderer funksjonene for helse- og treningssporing. I tillegg vil vi se på enhetens batterilevetid, ladealternativer, Google Pixel Watch reimer og generell smartklokkefunksjonalitet. Til slutt håper vi at du vil ha en klarere forståelse av om Google Pixel Watch 3 er verdt å vurdere som deres neste bærbare følgesvenn.

Design og skjerm: Større og bedre

Google Pixel Watch 3 markerer et betydelig sprang fremover innen design og skjermteknologi, og tilbyr brukerne en mer raffinert og visuelt tiltalende smartklokkeopplevelse. Denne siste utgaven introduserer flere viktige forbedringer som løser tidligere begrensninger og forbedrer den generelle brukervennligheten.

Nytt størrelsesalternativ på 45 mm

Google har svart på brukernes etterspørsel ved å introdusere en større 45 mm-modell ved siden av den opprinnelige 41 mm-versjonen. Denne nye størrelsen har en 40 % større skjerm sammenlignet med forgjengeren, noe som gir brukerne mer plass til å vise informasjon og samhandle med enheten. Pixel Watch 3 på 45 mm er en betydelig oppgradering for de som foretrekker en større skjerm eller har problemer med å lese mindre skjermer.

For brukere som fortsatt foretrekker et mer kompakt design, er 41 mm-modellen fortsatt tilgjengelig. Men selv denne mindre versjonen har blitt forbedret, med 10 % mer skjermplass enn Pixel Watch 2. Denne økningen er oppnådd ved å redusere rammestørrelsen med 16 %, noe som resulterer i en mer effektiv bruk av urskiven.

Forbedret lysstyrke på skjermen

En av de mest bemerkelsesverdige forbedringene i Pixel Watch 3 er den betydelige økningen i skjermens lysstyrke. Både 41 mm- og 45 mm-modellene har nå Googles avanserte Actua-skjermer, som gir en maksimal lysstyrke på 2 000 nit. Dette er en betydelig forbedring sammenlignet med forrige generasjons 1 000 nits, noe som gjør skjermen dobbelt så lyssterk som før.

Den økte lysstyrken har praktiske fordeler, særlig ved utendørs bruk. Nå kan brukerne enkelt lese av urskiven, sjekke varsler eller se treningsstatistikk selv i sterkt sollys. Denne forbedringen løser et vanlig problem blant smartklokkebrukere og bringer Pixel Watch 3 på linje med konkurrenter som Galaxy Watch 7.

Pixel Watch 3 introduserer også LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide)-skjermteknologi, som gir mulighet for dynamiske oppdateringsfrekvenser fra 1 Hz til 60 Hz. Denne funksjonen bidrar ikke bare til jevnere rulling og interaksjoner, men hjelper også med å spare batterilevetid ved å justere oppdateringsfrekvensen basert på innholdet som vises.

Raffinert estetikk

Pixel Watch 3 beholder Googles karakteristiske sirkulære design med en kuppelformet glassfront, noe som skiller den fra andre smartklokker på markedet. Denne unike estetikken fortsetter å være et definerende trekk ved Pixel Watch-serien, og tilbyr en blanding av tradisjonell klokkestyling med moderne smartklokkefunksjonalitet.

Spesielt den matte, svarte versjonen skiller seg ut med sin kuppelformede, svarte urskive som er sømløst integrert med det matte, svarte huset. Dette designvalget skaper et elegant, enhetlig utseende som forsterker klokkens generelle estetiske appell.

Selv om designforbedringene er betydelige, er det verdt å merke seg at Google har valgt Gorilla Glass 5 i stedet for mer holdbare materialer som safirglass. Dette valget kan gi grunn til bekymring for klokkens holdbarhet på lang sikt, spesielt med tanke på mangelen på en beskyttende buffer rundt den kuppelformede glassskjermen.

Konklusjonen er at Google Pixel Watch 3s design- og skjermforbedringer representerer en betydelig oppgradering i forhold til forgjengerne. Introduksjonen av et større størrelsesalternativ, betydelig forbedret lysstyrke og raffinert estetikk bidrar alle til en mer allsidig og visuelt tiltalende smartklokke. Disse forbedringene viser Googles vilje til å ta hensyn til tilbakemeldinger fra brukerne og holde seg konkurransedyktig i det raskt utviklende smartklokkemarkedet.

Ytelse og funksjoner: En smartere klokke

Google Pixel Watch 3 byr på betydelige forbedringer i ytelse og funksjoner, noe som gjør den til en smartere og mer kapabel bærbar enhet. Med introduksjonen av Wear OS 5, forbedret integrering av Google-apper og nye helse- og treningsverktøy, tilbyr Pixel Watch 3 en mer raffinert og omfattende smartklokkeopplevelse.

Wear OS 5-forbedringer

Wear OS 5, den nyeste versjonen av Googles bærbare operativsystem, driver Pixel Watch 3 og gir betydelige oppgraderinger til enheten. Selv om de visuelle endringene kanskje ikke er umiddelbart synlige, er forbedringene i ytelse og batterilevetid betydelige.

En av de viktigste forbedringene har en innvirkning på batteriets effektivitet. Google har uttalt at en maraton med en Wear OS 5-klokke bruker 20 % mindre strøm sammenlignet med en enhet som kjører Wear OS 4. Denne forbedringen i strømstyring gjør at brukerne kan nyte godt av lengre batterilevetid uten at det går på bekostning av funksjoner eller funksjonalitet.

Ytelsesøkningen er også tydelig i daglig bruk. Apper starter raskere på Wear OS 5, noe som gir en mer responsiv og effektiv brukeropplevelse. Operativsystemet støtter nå ulike skjermstørrelser, noe som har ført til forbedret systemnavigasjon og en tettere appvalgskjerm, noe som gjør det enklere for brukerne å få tilgang til og administrere applikasjonene sine.

Wear OS 5 introduserer også nye funksjoner som forbedrer den generelle brukeropplevelsen. En av disse er skjermbildegjenkjenning, som gjør det enklere å ta og dele skjermbildet på klokken. For apputviklere innebærer Wear OS 5 forbedringer av livskvaliteten og nye muligheter, slik at de kan lage mer sofistikerte og funksjonsrike applikasjoner for plattformen.

Integrasjoner med Google-apper

Pixel Watch 3 utnytter sin plass i Googles økosystem fullt ut, og tilbyr tettere integrasjon med ulike Google-tjenester og -applikasjoner. Et område der denne integrasjonen skinner, er i smarthuskontroll gjennom Google Home-appen.

Brukerne kan nå styre et bredt spekter av smarte hjemmeenheter direkte fra Pixel Watch 3. Dette inkluderer luftrensere, smarte vifter, Android TV-er, Google TV-er og mer. Kontrollen går lenger enn enkle av/på-funksjoner, og lar brukerne justere skjermmodus, viftehastigheter, volum og medieavspillingsinnstillinger for kompatible enheter.

Denne forbedrede integrasjonen gjør at brukeren ikke lenger trenger å gripe etter smarttelefonen hver gang han eller hun ønsker å samhandle med smarthus-enhetene sine. Den praktiske muligheten til å kontrollere ulike aspekter av et smarthjem direkte fra håndleddet gjør Pixel Watch 3 til en kraftig følgesvenn for dem som har investert i Googles økosystem.

Nye helse- og treningsverktøy

Pixel Watch 3 introduserer en rekke nye helse- og treningsverktøy som utnytter avanserte sensorer og maskinlæringsalgoritmer for å gi brukerne mer omfattende innsikt i deres velvære og ytelse.
En av de mest fremtredende funksjonene er de forbedrede helsetjenestene, som gir detaljerte beregninger for løpere og mer presise helse- og treningssporingsdata. Klokken støtter nå sporing av flere data, inkludert bakkekontakttid, steglengde, vertikal svingning og vertikal ratio. Denne informasjonen kan deles med treningsapper via Health Connect-appen, selv når du løper i bakgrunnen, og brukerne kan få tilgang til hele treningshistorikken sin.

For løpere tilbyr Pixel Watch 3 en rekke funksjoner for å forbedre trening og ytelse. Med den nye Workout Builder kan brukerne lage tilpassede løpeturer med spesifikke mål for distanse, tid, tempo eller pulssoner. Under løpeturen gir klokken veiledning i sanntid ved hjelp av lyd og haptiske signaler, og varsler brukerne om kommende spurter, tempohåndtering og nedkjølingsperioder.

Klokken introduserer også avansert løpeformanalyse ved hjelp av bevegelsessensorer og maskinlæring for å gi innsikt i gangart og hjelpe brukerne med å forbedre løpeteknikken og unngå skader. Etter en løpetur kan brukerne få tilgang til en detaljert oversikt over prestasjonene sine i Fitbit-appen, inkludert målinger som tråkkfrekvens, bakkekontaktbalanse og vertikal ratio.

For å hjelpe brukerne med å balansere trening og restitusjon, introduserer Pixel Watch 3 nye verktøy som Daily Readiness, Cardio Load og Target Load. Disse funksjonene analyserer biometri for restitusjon, sporer hjertebelastning og gir personlig tilpassede treningsmål, noe som hjelper brukerne med å optimalisere treningsrutinene sine samtidig som de unngår overtrening.
Med disse forbedringene i ytelse, Google-appintegrasjoner og helse- og treningsverktøy, posisjonerer Pixel Watch 3 seg som en formidabel konkurrent i smartklokkemarkedet, og tilbyr en omfattende og raffinert bærbar opplevelse.

Helse- og treningssporing: Det som driver showet

Google Pixel Watch 3 har gjort store fremskritt innen helse- og treningssporing, spesielt når det gjelder løpefunksjonene. Denne siste utgaven tilbyr en omfattende pakke med verktøy som er utviklet for å forbedre brukerens løpsopplevelse og generelle treningsreise.

Avanserte løpemålinger

Pixel Watch 3 har Googles hittil mest nøyaktige pulssensor, som er spesielt innstilt for å levere presise løpsdata. Den tar hensyn til armbevegelser og kontakttid med underlaget, slik at brukerne får en mer detaljert analyse av prestasjonene sine. Klokken tilbyr nå nye løpeformmålinger, inkludert steglengde, skrittfrekvens og vertikal ratio, i tillegg til standard treningsstatistikk som kaloriforbruk, tilbakelagt distanse, tempo og høydemeter.

En av de mest fremtredende funksjonene er Workout Builder, som gjør det mulig for brukerne å lage tilpassede løpeturer som er skreddersydd til deres spesifikke mål. Enten du trener til et raskere halvmaraton eller forbereder deg til ditt første 5 km-løp, kan du sette mål for distanse, tid, tempo eller pulssoner. Klokken fungerer som en løpekompanjong og gir veiledning i sanntid gjennom haptiske tilbakemeldinger og lydsignaler. Den varsler brukerne når oppvarmingen er ferdig, hvis de er ute av tempo, eller når det er tid for neste intervall i programmet.

Etter å ha fullført en løpetur tilbyr Pixel Watch 3 en omfattende analyse av brukerens form. Ved hjelp av avansert bevegelsesregistrering kombinert med maskinlæring gir den innsikt i tråkkfrekvens, steglengde og -høyde samt bakkekontakttid. Disse dataene hjelper løperne med å forbedre teknikken og spore fremgangen over tid.

Kardio-belastning og målbelastning

Pixel Watch 3 introduserer to nye måleparametere for å hjelpe brukerne med å optimalisere treningen: Cardio Load og Target Load. Cardio Load sporer hjertets anstrengelse og intensitet under aktiviteter og i løpet av dagen. Den gir innsikt i om brukeren trener for mye eller for lite, opprettholder eller forbedrer kondisjonsnivået sitt.

Target Load, på den annen side, tilbyr et personlig tilpasset treningsmål hver morgen. Den tar hensyn til den siste tidens kondisjonsbelastning og beredskap, og veileder brukerne til å forbedre kondisjonen samtidig som de balanserer restitusjonen. Denne funksjonen krever 14 påfølgende netter med bruk før den blir tilgjengelig, noe som sikrer at den har tilstrekkelig med data til å gi nøyaktige anbefalinger.

Klokken introduserer også en ny Daily Readiness Score, som nå er gratis for alle brukere. Denne poengsummen bruker en forbedret algoritme som sporer viktige biometriske data for restitusjon, som hvilepuls, hjertefrekvensvariabilitet (HRV) og søvnmønster den siste tiden. Det gir et omfattende bilde av hvor forberedt kroppen er på trening hver dag.

Forbedringer i søvnregistrering

Selv om det ikke er noen vesentlige nye søvnsporingsfunksjoner, har Pixel Watch 3 introdusert en automatisk leggetidsmodus. Denne funksjonen oppdager automatisk når brukeren sovner, og starter et optimalisert brukergrensesnitt som sparer batteri ved å deaktivere den alltid påslåtte skjermen og slumrende varsler. Når brukeren våkner, går klokken tilbake til sine normale innstillinger.

Den daglige søvnrapporten er fortsatt omfattende og gir detaljer om total søvntid, ulike søvnstadier, hjertefrekvens, variasjoner i oksygennivået i blodet og rastløshet. Brukerne får en søvnpoengsum fra én til 100, noe som gir en rask oversikt over søvnkvaliteten.

Et nytt tillegg er Morning Brief, som leveres proaktivt på brukerens håndledd når han eller hun våkner. Denne funksjonen gir en daglig oversikt som inkluderer søvndata, beredskapsscore, mål for kondisjonsbelastning og fremdrift mot ukentlige treningsmål. Den inkluderer også aktuelle lokale værforhold, noe som hjelper brukerne med å planlegge dagen effektivt.

Google Pixel Watch 3 har helt klart posisjonert seg som et kraftig verktøy for treningsentusiaster, spesielt løpere. De avanserte beregningene, den personlige veiledningen og de omfattende funksjonene for helsesporing viser Googles ønske om å skape en smartklokke som går lenger enn grunnleggende funksjonalitet, og som gir brukerne en helhetlig tilnærming til helse- og treningsreisen deres.

Batterilevetid og lading: En velkommen oppgradering

Google Pixel Watch 3 har betydelig forbedret batterilevetiden og ladefunksjonene, noe som løser et av hovedproblemene brukerne hadde med tidligere modeller. Disse forbedringene gjør den nyeste utgaven til en mer pålitelig og praktisk bærbar enhet for daglig bruk.

Forlenget batterilevetid

Pixel Watch 3 kommer i to størrelser, hver med sin egen batterikapasitet. 41 mm-modellen har et 307 mAh-batteri, mens den større 45 mm-versjonen har et 420 mAh-batteri, noe som representerer en økning på 35 % sammenlignet med forgjengeren. Begge modellene har opptil 24 timers batterilevetid med den alltid påslåtte skjermfunksjonen aktivert, noe som er en betydelig forbedring sammenlignet med tidligere versjoner.

For brukere som trenger enda lengre batteritid, introduserer Pixel Watch 3 en forbedret batterisparemodus. Denne modusen forlenger batterilevetiden til opptil 36 timer på én lading, uten at det går på bekostning av viktige helse- og treningssporings- eller sikkerhetsfunksjoner. Batterisparemodus aktiveres automatisk når klokken når 15 % batterilevetid, slik at brukerne ikke uventet går tom for strøm. Den slås også av automatisk når batteriet lades opp til 25 % igjen, slik at klokken sømløst får tilbake full funksjonalitet.

Raskere ladehastigheter

Ladehastigheten har fått en betydelig oppgradering i Pixel Watch 3. 41 mm-modellen lades nå 20 % raskere enn forgjengeren, noe som sparer brukerne for opptil 15 minutter når enheten lades helt opp. Begge modellene bruker en USB-C hurtigladekabel med magnetiske pinner som klikker sikkert på plass, noe som sikrer en stabil ladetilkobling.
Ladehastighetene for begge modellene er imponerende:

  • 41 mm-modellen: 50 % på 24 minutter, 80 % på 35 minutter og 100 % på 60 minutter
  • 45 mm-modell: 50 % på 28 minutter, 80 % på 50 minutter og 100 % på 80 minutter

Disse ladetidene er basert på tester utført med helt utladede batterier, og kan variere avhengig av faktorer som batteriets alder og omgivelsestemperatur.

Funksjoner for strømstyring

Pixel Watch 3 har flere strømstyringsfunksjoner som hjelper brukerne med å maksimere batteriets levetid:

  1. Effektiv skjermteknologi: Klokken bruker LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide)-skjermteknologi, som gir mulighet for dynamiske oppdateringsfrekvenser fra 1 Hz til 60 Hz. Denne funksjonen bidrar til jevnere interaksjoner samtidig som den sparer batterilevetid.
  2. Wear OS 5-optimalisering: Den nyeste versjonen av Wear OS gir betydelige forbedringer i strømeffektiviteten. For eksempel bruker en maraton med Wear OS 5 20 % mindre strøm sammenlignet med en enhet som kjører Wear OS 4.
  3. Tilpassbare innstillinger: Brukerne kan justere ulike innstillinger for å forlenge batterilevetiden, for eksempel ved å slå av den alltid påslåtte skjermen, redusere tidsavbruddsperioden for skjermen og aktivere sengemodus for bruk over natten.
  4. Intelligent tilkobling: For LTE-modeller kan brukerne sette mobilmodus til Automatisk eller Av for å redusere batteriforbruket når mobiltilkobling ikke er nødvendig.
  5. Posisjonsnøyaktighet: Aktivering av Google Location Accuracy gir den mest energieffektive metoden for å innhente posisjonsinformasjon.

Det er viktig å merke seg at den faktiske batterilevetiden kan variere avhengig av bruksmønster, aktiverte funksjoner og miljøfaktorer. Pixel Watch 3s batteriytelse er basert på tester utført med maskinvare og programvare fra førproduksjonsfasen, med standardinnstillinger og en medianprofil for brukerens batteribruk.
Med disse forbedringene i batterilevetid, ladehastighet og strømstyring tilbyr Google Pixel Watch 3 en mer pålitelig og brukervennlig opplevelse, noe som løser en av de viktigste begrensningene ved forgjengerne og posisjonerer seg som en sterk konkurrent i smartklokkemarkedet.

Smartklokkefunksjoner: Utover det grunnleggende

Google Pixel Watch 3 har tatt betydelige skritt i retning av å forbedre funksjonene, og tilbyr brukerne en mer integrert og omfattende smartklokkeopplevelse. Fra sømløs integrering av økosystemet til avanserte sikkerhetsfunksjoner, har Pixel Watch 3 posisjonert seg som en formidabel konkurrent i smartklokkemarkedet.

Integrasjon av Googles økosystem

Pixel Watch 3 briljerer med sin integrasjon med Googles økosystem, spesielt for de som investerer i smarthusteknologi. Den oppdaterte Google Home-appen (v2.74.65.4) på klokken introduserer flere nye funksjoner som gjør det enklere enn noensinne å kontrollere smarthusenheter.

Brukerne kan nå bytte mellom hjemme- og borte-modus direkte fra håndleddet, og utløse ulike automatiseringer uten å måtte ta frem telefonen. Denne funksjonaliteten er spesielt nyttig for dem som har flere rutiner rundt disse modusene.

Klokken gir også forbedret kontroll over et bredt spekter av smartenheter. Brukerne kan nå styre luftrensere, smartvifter, Android-TV-er og Google TV-er direkte fra Pixel Watch 3. Denne kontrollen strekker seg utover enkle av/på-funksjoner, og gjør det mulig å justere skjermmodus, viftehastigheter, volum og medieavspillingsinnstillinger.
For Nest Doorbell-eiere gjør Pixel Watch 3 det mulig å se når noen ringer på døren og til og med kommunisere med besøkende ved døren. Denne funksjonen eliminerer behovet for å ta frem en smarttelefon for slike interaksjoner. I tillegg kan brukere slå sikkerhetskameraer av og på direkte fra klokken, selv om direktesending ikke er tilgjengelig for ikke-Nest-enheter.

TV-eiere kan dra nytte av en dedikert flis på urskiven, som gir rask tilgang til TV-innstillinger uten å måtte navigere gjennom Google Home-appen. Denne flisen tilbyr volumkontroll, en fjernkontroll med D-pad og valgknapper, og en Now Playing-skjerm for mediekontroll.

Ytterligere tilpasning

I likhet med de tidligere modellene som ble utgitt i Google Pixel Watch-serien av smartklokker, har Google Pixel Watch 3 mange alternativer når det gjelder reimer, etuier og skjermbeskyttere. Dette gir mulighet for ytterligere tilpasning av utseendet og følelsen av klokken, spesielt med reimer til Google Pixel Watch som kan endres avhengig av aktivitet eller livsstil generelt. Etuier og skjermbeskyttere gir brukeren mulighet til å tilpasse beskyttelsesnivået de trenger, noe som er svært avhengig av hvordan klokken brukes.

Konklusjon: Er den verdt hypen?

Google Pixel Watch 3 har gjort betydelige fremskritt på smartklokkearenaen, og tilbyr en overbevisende blanding av stil, funksjonalitet og ytelse. Det forbedrede designet, de forbedrede funksjonene for helsesporing og den sømløse integrasjonen med Googles økosystem har en betydelig innvirkning på brukeropplevelsen. Lanseringen av avanserte løpemålinger, smarthuskontroller og forlenget batterilevetid dekker viktige brukerbehov og setter enheten i en sterk posisjon til å konkurrere med markedslederne.

For å oppsummere, representerer Pixel Watch 3 et bemerkelsesverdig skritt fremover for Google innen bærbar teknologi. Selv om det fortsatt er rom for å vokse, spesielt på områder som støtte for tredjepartsapper, tilbyr enheten en godt avrundet pakke for Android-brukere som ønsker å forbedre sin digitale livsstil. Etter hvert som smartklokker fortsetter å utvikle seg, setter Pixel Watch 3 en ny standard for hva brukere kan forvente av en Google-drevet wearable.


Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Les også

You order - your favorite payment option
Utforsk betalingsalternativene våre, og velg det du foretrekker.