Hvilken smartklokke har best batterilevetid?

Which smartwatch has the best battery life?

Smartklokker er et flott tilbehør som kan forbedre din aktive livsstil. Med funksjoner som aktivitetsmåling, GPS og kontaktløs betaling er de blitt mer enn bare en forlengelse av telefonen. På samme måte som en telefon kan også en smartklokke tilpasses ved hjelp av et smartklokke reim, enten av stil- eller komforthensyn.  En av de største utfordringene med smartklokker er imidlertid batterilevetiden. Så hvilken smartklokke har den beste og mest langvarige batteritiden?

Apple Watch Series 8:

Apple Watch Series 8 er utvilsomt en av de mest populære smartklokkene. Selv om den har flotte funksjoner som always-on-skjerm og EKG-overvåking, kommer den til kort når det gjelder batterilevetid. Avhengig av bruk pleier den å vare i ca. 18 timer, altså mindre enn en dag. Du må kanskje lade den hver natt, noe som kan være upraktisk for noen brukere.
Apple Watch Series 8 er også vanntett, noe som betyr at du kan bruke smartklokken når du svømmer.

Klokken har fått svært gode vurderinger på både Amazon og Googles shoppingsider. Apple Watch Series 8 har fått et gjennomsnitt på 4,5/5 og 4,8/5.

En veldig bra klokke som har gjennomgått flere forskjellige forbedringer sammenlignet med de tidligere modellene. Batteriet holder imidlertid ikke engang én dag (24 timer).

Samsung Galaxy Watch 5:

Samsung Galaxy Watch 5 er en høyt verdsatt smartklokke med avanserte funksjoner som blod-, syre- og søvnmåling. Batteritiden varer i nesten to dager, noe som er en betydelig forbedring i forhold til den forrige Galaxy Watch-modellen. Et annet stort pluss er at klokken bare trenger 30 minutter for å lades opp for en hel dag, noe som er perfekt for deg som er på farten.

Den store skjermen på Samsung Galaxy Watch 5 er stor og lett å lese.
Samsung Galaxy Watch 5 er perfekt for dem som allerede har en Samsung Galaxy-mobiltelefon, ettersom noen av Samsungs smarte funksjoner er eksklusive for Galaxy-telefoner.
En stor fordel er at denne klokken kommer med mer enn 90 forhåndsinnstilte treningsprogrammer, og at du kan få klokken i flere størrelser.

Fitbit Versa 4:

Fitbit Versa 4 er et godt valg for treningsentusiaster, med funksjoner som pulsmåling og guidede pusteøkter. Den har også en imponerende batteritid på opptil seks dager, noe som gjør den til en av smartklokkene med lengst levetid på markedet. Hvis du bruker høyintensive funksjoner som GPS-sporing, kan imidlertid batteritiden bli kortere.
Fitbit har lagt mye omtanke i utformingen av Versa 4 og har gjort klokken svært behagelig å ha på seg døgnet rundt.

Versa 4 har en stilig og stor OLED-berøringsskjerm som også er beskyttet av Gorilla Glass, som er en oppdatert versjon av de tidligere Versa-modellene som har AMOLED-skjerm.
Det eneste negative er at Versa 4 ikke har EKG.

Garmin Fenix 6 Pro

Garmin Fenix 6 Pro er en populær smartklokke blant løpere og friluftsentusiaster, siden denne modellen har den beste GPS-funksjonen. Den har en omfattende liste over funksjoner for treningsmåling, for eksempel Pulse Ox, VO2 Max og Training Effect.

Batterilevetiden er på opptil 72 timer i Expedition GPS-modus. Garmin Fenix 6 Pro har også plass til å lagre 2000 sanger og kan gi deg 10 timers batteritid med musikk. Hvis du også vil spare på batteriet, har Garmin Fenix 6 Pro en strømsparingsmodus som du kan aktivere og spare litt batteristrøm.

Garmin Fenix 6 Pro er en utmerket treningsklokke, men det er ikke alle brukere som vil benytte seg av alle funksjonene klokken har å by på. Fenix 6 Pro har også et tyngre design enn alle de andre klokkene ovenfor. Det finnes også et stort utvalg av Garmin reimer på markedet, i alt fra silikon og nylon til ekte lær og rustfritt stål, som gjør denne høyteknologiske klokken komplett. 

Amazfit GTS 4 Mini

Amazfit GTS 4 Mini er et godt valg for deg som er ute etter en rimelig, men likevel fullverdig enhet. GTS 4 Mini er fullpakket med over 120 sportsmoduser, og er dermed den perfekte budsjettklokken på markedet.

Den har alle funksjonene fra forgjengeren, inkludert pulsmåler og søvnregistrering, men med forbedret batteritid som kan vare i opptil 14 dager i standby-modus. Klokken har også en AMOLED-skjerm med høy fargemetning, noe som gjør den perfekt for avlesning både utendørs og innendørs.

Amazfit GTS 4 Mini har også en svært lett konstruksjon som gjør at den ikke føles tung på håndleddet, samtidig som den ser veldig stilig ut. I tillegg kan brukerne tilpasse utseendet med utskiftbare bånd i forskjellige farger. Alt i alt er Amazfit GTS 4 Mini et flott alternativ hvis du leter etter en pålitelig smartklokke uten å måtte betale topp dollar.

GTS 4 Mini er også veldig enkel å koble sammen med telefonen din og enkel å konfigurere.

Hvilken smartklokke bør jeg velge?

Nøkkelen er å finne en smartklokke som passer dine behov og preferanser. Vil du bruke litt mer penger på en smartklokke, eller vil du gå for en rimeligere variant? Hvilke grunnleggende funksjoner trenger du i hverdagen og på trening?

Men batterilevetiden er også en viktig faktor når du velger smartklokke. Batterilevetiden kan variere veldig mellom forskjellige modeller. Hvis du vil være mer aktiv og holde styr på alle aktivitetene dine i løpet av dagen, må smartklokken din samle inn store mengder data, og da trenger du en klokke som kan håndtere dette. Noen klokker trenger en mer regelmessig lading, mens andre kan vare i flere dager på en enkelt lading.

Kompatibilitet

Når du er på markedet for en ny smartklokke, er det veldig viktig å sjekke om du kan koble smartklokken med mobiltelefonen din.

Noen modeller fungerer bedre med Android og noen fungerer bare med iOS, så er det de som fungerer best med samme serie på smartklokken din som mobiltelefonen din. Finnes disse appene også for den enheten du er ute etter? Noen apper kan fungere forskjellig avhengig av hvilken smartklokke du er ute etter.

Så hva som er best for deg, avhenger helt og holdent av hva du skal bruke smartklokken til.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.